tisdag 1 november 2016

I väntan på Pfizer. (uppdaterad).

I dag kommer innan New York börsens öppning Pfizer med sin rapport.
Pfizer är ett innehav som jag nyligen tagit en position i och tanken är att denna skall växa till ett av mina kärninnehav med tiden.
Pfizer har många strängar på sin lyra och de riktiga storsäljarna är kända mediciner som Zoloft, Lyrica och Viagra. Således alla ingredienser som behövs för en riktigt lyckad tisdagskväll.
Bolaget är det av läkemedelsbolagen som lägger ner mest pengar på forskning, vilket enligt mig kommer att gynna aktieägarna i längden.

I den första grafen kan vi se att omsättningen minskat de senaste fem åren, de senast fyra kvartalen har dock visat på en positiv trend, jag hoppas eftermiddagens rapport visar på fortsatt ökning.
P/E talet visar även det en ökning de senaste fem åren med negativ utveckling senaste två kvartalen.
Utdelningen har ökat på bekostnad av det fria kassaflödet. Vilket enligt mig är problematiskt. Jag hoppas den trenden bryts i och med ökad omsättning.

Uppdatering: Omsättningen blev 13.05 Miljarder dollar, vilket är i linje med förväntningarna och ungefär som föregående kvartal.
Verksamheten ser ut att gå framåt, dock sänkte Pfizer förväntningarna på vinst per aktie.
I nyhterna kring utvecklingen av nya preparat var den störst att bolaget väljer att avsluta studierna kring en tidigare lovande medicin. Vilket kommer påverka resultatet negativt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar