söndag 30 oktober 2016

Veckoslut v.43

Vecka 43 var full med spännande kvartalsrapporter. De största skrällarna var Lockhead Martin och Procter & Gambel som gått upp 7,5% samt 3% efter rapporterna. Den stora besvikelsen var naturligtvis Novo Nordisk som föll -15%.

Nästa vecka tar vi nya tag och fortsätter att sikta mot stjärnorna.

Trots allt slutade veckan på plus mycket tack vare den superstarka dollarn. Valutaeffekten har stor betydelse på investerat belopp. Det man normalt sett inte tänker på är att när dollarn är stark gentemot kronan är att alla i Sverige blir fattigare i förhållande till resten av världen.

På grafen ovan ser vi att trenden för dollarn är tydlig, dock är det inget jag någonsin skulle spekulera i på grund av den stora hävstång du måste använda för att kunna tjäna pengar på valutahandel. Dessutom är den politiska risken alldeles för hög. För det enda man vet är att man inte vet någonting om framtiden.

Nu börjar rapportsäsongen lida mot sitt slut och jag sitter och knåpar med en sammanställning över resultatet återkommer i veckan efter att jag sammanställt den. Håller även på med ett exceldiagram över utdelningstillväxt som jag hoppas ni kommer tycka är intressant.

Väl mött v.44

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar